Melon Pan er luftig brød dækket af sprød sukker kiks med ternet mønster.
Jeg har lavet japansk melon pan, da en af mine elever ville smage det.
Han fortalte mig at der er en anime, som fortæller hvordan man spiser Melon pan. Animen hedder Shakugan no shana. Pigen hedder Shana. Melon pan er hendes favorit.
Melon pan er typisk japansk brød. Man kan købe det alle steder i Japan. Navnet er Melon pan (brød), men der er ikke noget melon i brødet.
Ingredienser: (16 små stykker eller 8 store stykker)
■Brød dej
☆Mel 280 g
☆Kartoffel mel eller Tapioka mel 20 g
☆Sukker 40 g
☆Salt 6 g
*Tør gær 6 g eller alm. gær 20 g
* Lunkne mælk 150 g
*Olie 20 g
*Smør 20 g
■ Mørdej
Mel 200 g
Sukker 100 g
Smør 80 g
Vaniljesukker 1 tsk
Æg 1
■ Topping Sukker
1. ■ Brøddej – ☆Blandes og * tilsættes bagefter æltes med maskine i 9 min .
Hæves til double (lunt sted i ca. 40 min)
2. ■ Mørdej – Ælt mørdejen sammen og sæt den
i køleskabet i en halv time.
4. ■ Brøddej – Efter hævning, del til 16 stykker og lave dem bolle formet.
Brød dej er meget blød. Du kan bruge lidt ekstra mel til at lave formet.
Bagefter hviles lidt.
5.■ Mørdej – Del til 16 stykker. Rul mørdejen ud til ø10 cm
6. Dæk mørdejen over brøddejen
Bagdel.
7. Skær toppen ternet, med kniv (ikke dybt)
9. Lad dem hæve i 40 min.. Det ser sådan ud.
10. Bages ved 180 grader i 16-18 min. Pas på de ikke bliver for brunet.
Voila!! Sprøg på toppen og luftig inden i.
De smager bedst,når de lige er bragt.
Du kan se på nedenstående link, den bedste måde at spise Melon brød.
Youtube video
Hejsa 🙂 Hvilken Olie er det som du putter i?
Hej Tatiana
Jeg har brugt rapsolie. Du kan også bruge solsikkerolie. Det er bedst at bruge neutral olie.
m.v.h.
Mimi
Skal smøren smeltes?
Hej Malou
Nej. Smøren skal ikke smeltes men det skal være blød som creme-agtigt. Det er både brøddejen og mør-dejen.
Held og lykke!
m.v.h.
Mimi
Har lige mikset brøddejen sammen – er det rigtigt at den skal være lidt flydende/tynd? Bliver den mere fast efter at have hævet?
Det skal være lidt blød. Lidt blødere end alm. boller dej.
Men ikke flydende. Husk at æltes godt (i 9 min) for at komme gultein frem.
Det kommer pludselig dejen bliver samlet og mere fast.
Hævning giver også mere fast.
Held og lykke.
m.v.h
Mimi