Hej
Jeg har lavet laktose fri japansk melon pan.
Opskriften kan laves med laktose. Du vælger almindelig smør og mælk i sted for laktose fri smør og vand.
Hvad er Melon pan?
Melon pan kommer fra Japan. Boller med smørkage dej på toppen og lave ternet mønster for at se ud som om Melon.
Ingredienser – Laktose fri: 12-16 stk.
◆ Brød dej:
☆ 270 g Mel (Tipo 00 eller alm. mel)
☆ 30 g Tapioka mel eller kartoffel mel
☆ 40 g sukker (Jeg har brugt rørsukker)
☆ 2 g salt
★ 4 g tør gær eller 20 g alm. gær
★ 210 ml lunken vand
(med laktose 100ml lunken vand og 110ml lunken mælk)
★ 20 g olie
★ 20 g laktose fri smør (med laktose alm. smør)
◆ Mørdej:
200 g alm. mel
100 g sukker
80 g laktose fri smør (eller alm. smør)
1 stk vanilje sukker
1 æg
◆Topping:
Lidt sukker
https://www.youtube.com/watch?v=WhugpEDC23Q&t=105s
Først: Blandes ★ ind i en stor skål.
☆Tilsættes bagefter æltes med maskinen i 5 min.
Teksturen er lidt blødere end alm. brød dej. Lad den hæves ca. 30-45 min. til double. Husk at dække over for at ikke blive tørt på overfladen.
Lav mørdejen mens brøddejen hæver. Smøren og sukker blandes godt sammen ind til det bliver cremet. Tilsæt vanijlesukker og æg. Til sidst tilføj mel og blades godt.
Mørdejen pakker ind i husholdnings filmen og lad den hvile i køleskabet ind til brød dej er klar.
Lidt mel på bordet og deler brød dejen til 12-16. (Her har jeg lavet double portion, derfor jeg deler dejen til 2)
Tag mørdejen ud fra køleskabet og dele til samme antal som brød.
Rul mørdejen ud til Ø10 og 4 mm tykkelse.
Lav mønster som ternet og dæk møjdejen over brøddejen.
Bagefter sukker på toppen.
Lad dem hæve ca. 30 min. Varm oven til 180 grad. Bages 15-18 min.
Sprøg på toppen og luftig ind i. De smager bedste, når de lige er bagt.
Velbekommen!