Populæret Japansk Sesamdressing – Goma dressing

Hej

Jeg holdt Sushi kursus for en sød pigegruppe i Odense.

Pigerne spurgte mig om hvordan man laver japansk sesamdressingen, hvilken jeg tog med til Sushi.

Det er nemt at lave! Også der indholder meget fiber fra sesam og mindre olie.

Prøv den smagfuld lækker sesamdressing.

DSC05054

 

Her er opskriften af Japansk sesamdressing:

Ingredienser – ca. 150 ml
3 spsk. Hellemands mayonnaise eller japansk
mayonnaise
3 spsk. sesamfrø ristet og most (i en morter)/blendet
3 spsk. sukker
2 spsk. soja sauce
1 spsk. eddike
1 tsk. sesamolie

  1. Start med at varme panden op med mellem varm styrke.
  2. Rist sesamfrøene uden olie på. Sesamfrøene bliver gylden brun.
    Det tager ca. 5-7 min.

Der er 2 måde at lave på.

Den japanske traditionalle måde – Brug Suribachi

  1. Læg sesamfrøene ind i morten, mens sesamfrøene
    stadigvæk er varme.
  2. Knus sesamfrøene med en japansk morter, Suribachi.
  3. Sesamfrøene bliver til groft sesamfrø puré.
  4. Tilføj resten af ingredienserne. Så er det klart.

Sesamdressing lavet med blender

Det er bedst at lave en dobbelt portion, når du laver dressingen med blenderen. Fordi det kan være svært at blende en lille portion af sesamfrøene med blenderen.

  1. Tilføj ristet sesamfrø i blenderen.
  2. Blendes i 2 min. indtil det bliver en grov blanding.
  3. Tilføj resten af ingredienserne.
  4. Blendes til den har en glat konsistens.

Voila!
Dressingen kan holde sig i 6 uger i køleskabet!

Du kan se mere opskrift detajle på min You Tube video.

 

Velbekomme.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *