Gyoza er meget populært i Japan. Gyoza er kinesisk ret-Dumplings men japanere steger dumplings i sted for kogt dumplings som kinesere gør.
Ingredienser:
Hjemmelavet dej:
4 dl mel, 1 dl + 1/4 dl kogende vand (man kan også købe færdig dej i Asien shop. Du kan bruge Wantan dej eller Gyoza dej)
Fyld:
250 g hakket svinekød, 300 g fint hakket kina kål (drys 1 tsk. salt over og lad de hakket kinakål lægge i 10 min.. Put de hakket kinakål ind i et viskestykker for at vride alt væske ud fra kinakål), 1 fint hakket forårsløg, 2 tsk soya sauce, 3 tsk mørk sesam olie, 2 tsk saft af ingefær, 1-2 presset hvidløg, 1/2 tsk salt, lidt peber
Til stegning:
Lidt rapsolie, 1 dl vand
Til dip:
Soya sauce, Eddike, Dijon sennep eller Samba olek (chili), Chili olie (Rayo)
1. Bland mel og kogende vand sammen ind til glat. (Pas på det er varmt!) Rul dejen ud og udstik cirkler som billedet.
2. Bland sammen med fyldet.
3. Pak fyldet ind i dej. Se video
Hvis du ikke kan se video, gå ind på nedenstående
4. Smør olie med papir på stegepanden. Olien skal smøres meget tynd lag på panden. Varm stegepanden på mellem varm. Læg Gyoza på panden.
5. Steg Gyza ind til at få lidt farve på bunden. Når bunden har fået lidt farve, hæld 1 dl vand over Gyoza og straks læg låg på panden. Dampes ind til vandet er helt væk. ( ca. 5 min.)
6. Spis sammen med blanding med soyasauce, eddike og lidt dijon sennep eller Sambaolek chili.