Det er en ny video om hvordan man koger ris.
Jeg har oplevet, at det er problematisk at koge ris til sushi.
Selvom man køber såkaldt “Sushi-ris” eller grødris i DK,
så er risen meget tør. Derfor kan du ikke bruge den på
samme måde som japanere gør.
Jeg viser her den bedste måde at koge ris til sushi her i Danmark.
Du får samme resulteret hver gang.
Du skal bruge:
6 dl grød ris
6 dl koldt vand
En skål
En si
En 3L gryde med låg
- Vask risen
- Si risen. Risen trækkes ca. 5-10 min.
- Risen sættes i gryden og tilføj det kolde vand
- Varmen skal være høj(ca. 7 ud af 9) indtil det koger op.
- Skrues ned til svag varme (ca. 2-3 ud af 9) , og risen skal nu koge i 10 min. Husk låget.
- Det er 15 min. gået. Risen har nu absorberet den resterende væde.
Her er hvordan man laver Tamagoyaki – Japansk æggerulle omelet. Omeletet kan bruge til sushi.
Her er hvordan laver man Sushi ris?
https://www.youtube.com/watch?v=c6AmBGWk5AE
Her er hvordan ruller man sushi rulle?
Velbekomme!