Hvordan koger man perfekt ris til sushi hver gang?

japansk ris til sushi

Det er en ny video om hvordan man koger ris.
Jeg har oplevet, at det er problematisk at koge ris til sushi.
Selvom man køber såkaldt “Sushi-ris” eller grødris i DK,
så er risen meget tør. Derfor kan du ikke bruge den på
samme måde som japanere gør.

Jeg viser her den bedste måde at koge ris til sushi her i Danmark.

Du får samme resulteret hver gang.

Du skal bruge:

6 dl grød ris
6 dl koldt vand

En skål
En si
En 3L gryde med låg

  1. Vask risen
  2. Si risen. Risen trækkes ca. 5-10 min.
  3. Risen sættes i gryden og tilføj det kolde vand
  4. Varmen skal være høj(ca. 7 ud af 9) indtil det koger op.
  5. Skrues ned til svag varme (ca. 2-3 ud af 9) , og risen skal nu koge i 10 min. Husk låget.
  6. Det er 15 min. gået. Risen har nu absorberet den resterende væde.

Her er hvordan man laver Tamagoyaki – Japansk æggerulle omelet. Omeletet kan bruge til sushi.

Her er hvordan laver man Sushi ris?

https://www.youtube.com/watch?v=c6AmBGWk5AE

Her er hvordan ruller man sushi rulle?

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *