Hej
Hvis man vil lave sushi, skal man vide at hvordan japansk ris(grød ris) koges til Sushi og japansk mad.
Jeg har lavet en You Tube video – “Hvordan koger man japansk ris?”.
Du kan se step by step.
Det er lidt forskellig proces, hvordan koger ris mellem japansk ris, der køber i Japan og grød ris eller sushi ris, der er dyrket i andre lande. Risene i Japan indholder mere væske end grød ris. Fordi det er nyere, ligesom nye kartofler indholder mere væske end sen sæsons kartofler.
Normal i Japan, lad risene at lægge i vandet i ca. 15 min. før kogning, efter renset risene. Men grød ris, der vi kan købe i DK er meget tør, derfor opsuger risene alt vand, når risene lægger i vandet og der er intet vand tilbage for at koge. Derfor har jeg sløjfet denne proces på videoen.
Så videoen er tilpasset til råvarer, der vi kan købe her i Denmark.
https://www.youtube.com/watch?v=uvYwTCBtFA0
Prøv det!