Hvordan koger man japansk ris?

Hej

Hvis man vil lave sushi, skal man vide at hvordan japansk ris(grød ris) koges til Sushi og japansk mad.

Jeg har lavet en You Tube video – “Hvordan koger man japansk ris?”.

Du kan se step by step.

japansk risjapansk ris til sushi

Det er lidt forskellig proces, hvordan koger ris mellem japansk ris, der køber i Japan og grød ris eller sushi ris, der er dyrket i andre lande. Risene i Japan indholder mere væske end grød ris. Fordi det er nyere, ligesom nye kartofler indholder mere væske end sen sæsons kartofler.

Normal i Japan, lad risene at lægge i vandet i ca. 15 min. før kogning, efter renset risene. Men grød ris, der vi kan købe i DK er meget tør, derfor opsuger risene alt vand, når risene lægger i vandet og der er intet vand tilbage for at koge. Derfor har jeg sløjfet denne proces på videoen.

Så videoen er tilpasset til råvarer, der vi kan købe her i Denmark.

https://www.youtube.com/watch?v=uvYwTCBtFA0

Prøv det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *